Avcı Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Avcı Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? Farklı görünüşü ve enfes iç harcı ile klasik böreklerden uzak harika bir börek tarifimiz var. Yapılışı lezzetine oranla çok daha pratik olan avcı böreği tarifi, denemeyen okurumuz kalmasın diye, en harika haliyle bu makalede. Hadi hemen avcı böreğimizin nasıl hazırlandığına bakalım.

Avcı Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Avcı Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Farklı görünüşü ve enfes iç harcı ile klasik böreklerden uzak harika bir börek tarifimiz var. Yapılışı lezzetine oranla çok daha pratik olan avcı böreği tarifi, denemeyen okurumuz kalmasın diye, en harika haliyle bu makalede. Hadi hemen avcı böreğimizin nasıl hazırlandığına bakalım.

Avcı Böreği Malzeme Listesi

İç Harcımız İçin;
 

  • 250 gram kadar dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
  • 1/2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 1 yemek kaşığı kadar bulgur
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber

Böreğimiz İçin;
 
  • 5 tane yufka
  • 4 tane yumurtanın beyazı
  • 4 adet yufka
  • 4 adet yumurta akı

Üzeri İçin;
 
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı kadar galeta unu

Kızartmak İçin;
 
  • 1 su bardağı kadar Ayçiçeği yağı

Avcı Böreği Tarifi Yapılışı
 
  • Böreğimizin iç harcını hazırlamak için dana kıymamızı teflon tavamıza alıp, kavurmaya başlıyoruz.
  • Kıymamız kavrulurken, kuru soğanımızı küçük küçük olacak şekilde doğruyoruz ve kıymamızın üzerine ilave ediyoruz.
  • Kıymamızı ve soğanımızı birlikte kavurmaya devam ederken, domates ve biber salçamızı da ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Bulgurumuzu bol su içerisinde yıkayıp, kavrulmakta olan kıymamızın ve soğanlarımızın üzerine ekliyoruz.
  • Bulgurumuzun ardından 1 çay bardağı sıcak suyumuzu, karabiberimizi ve tuzumuzu da tavamıza alıp, karıştırıyoruz ve bulgurlarımız şişince ocaktan alıyoruz.
  • Avcı böreğimizin iç harcı demlenirken, maydanozlarımızı ince ince kıyıp, dövülmüş cevizlerimizle beraber harcımıza alıp, karıştırıyoruz.
  • İç harcımız soğuduğu zaman 4 yumurtamızın beyazını 1 kâse içerisinde iyice çırpıyoruz.
  • Yufkamızı tezgâhımıza serip, bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta beyazımızdan sürüyoruz.
  • Diğer yufkamızı yumurta beyazı sürdüğüm yufkamızın üzerine seriyoruz ve onun da üzerine yumurta beyazımızdan sürüyoruz.
  • Hazır ettiğimiz yufkamızı bıçakla 8 parçaya kesiyoruz ve üçgen parçalarımızın geniş kısımlarına harcımızdan koyuyoruz.
  • Kenarları içe doğra kıvırıp, yuvarlayıp, böreklerimizi sarıyoruz.
  • Diğer 2 yufkamızı da aynı biçimde hazır ediyoruz.
  • 1 tane yumurtamızı bir tabakta çırpıp, hazırladığımız böreklerimizi önce yumurtamıza ardından da galeta unumuza buluyoruz.
  • Bütün avcı böreklerimizi aynı şekilde bulayarak hazırlıyoruz.
  • Dilerseniz fırında dilerseniz de kızartarak pişirebilirsiniz.
  • Kızgın yağda böreklerimizi pişirip, ılıdığında servise sunabilirsiniz.
  • Ya da fırında pişirmek isterseniz, avcı böreklerimizi yağlı kâğıt serili fırın tepsisinde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

SON YAZILAR
POPÜLER YAZILAR