Antep Kahkesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Antep Kahkesi Tarifi, Nasıl Yapılır? Antep Kahkesi; çörek otu, rezene tohumu, tarçın ve susam gibi baharatlarla yapılan Gaziantep’e özgü, özel ve bir o kadar da güzel geleneksel kurabiyelerimizdendir. Ağızda dağılan lezzetiyle ve muhteşem görüntüsüyle Antep Kahkesi Gaziantep’te ramazan bayramlarını şenlendirmekle beraber her daim aranan lezzetler arasında yerini alır.

Antep Kahkesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Antep Kahkesi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Antep Kahkesi; çörek otu, rezene tohumu, tarçın ve susam gibi baharatlarla yapılan Gaziantep’e özgü, özel ve bir o kadar da güzel geleneksel kurabiyelerimizdendir. Ağızda dağılan lezzetiyle ve muhteşem görüntüsüyle Antep Kahkesi Gaziantep’te ramazan bayramlarını şenlendirmekle beraber her daim aranan lezzetler arasında yerini alır.

Antep Kahkesi Tarifi Hamur Malzemeleri:
 

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 3 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı

Antep Kahkesi Tarifi Üzeri İçin Malzemeler:
 
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 adet yumurta sarısı

Antep Kahkesi Tarifi Yapılışı:
  • Derin olan kabımıza hamur için yazan tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamuru 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şeklini veriyoruz.
  • NOT: Antep Kahkesi ne şekil verdiğimiz simitler ceviz büyüklüğünde olacak bildiğimiz ceviz büyüklüğünde değil.
  • Yağladığımız fırın tesisine Antep Kahkelerini diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam ile süslüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede Antep Kahkeleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  • Pişen Antep Kahkeleri soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

SON YAZILAR
POPÜLER YAZILAR