Antep Tava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Antep Tava Tarifi, Nasıl Yapılır? Güzel kentimiz Antep ilimizden gelen Antep tava tarifi, pratik olmasının yanı sıra bol lezzetli bir tariftir. İçerisindeki sebzelerin güzelliği lezzetine de yansıyacak olan bu renkli Antep tava tarifimiz sofralarına çok yakışacak

Antep Tava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Antep Tava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Güzel kentimiz Antep ilimizden gelen Antep tava tarifi, pratik olmasının yanı sıra bol lezzetli bir tariftir. İçerisindeki sebzelerin güzelliği lezzetine de yansıyacak olan bu renkli Antep tava tarifimiz sofralarına çok yakışacak. Kebap tarifinin acılığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa hemen tarifimizi hazırlamaya geçelim.

Antep Tava Malzemeleri (İçinde Neler Var?
 

  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 1 tane orta boy patlıcan
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan 
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane kırmızı kapya biber

Sosumuz İçin;
 
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
 
Antep Tava Tarifi Yapılışı:
 
  • Antep tava tarifimiz için ilk olarak kuşbaşı etlerimizi hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Pişireceğimiz geniş ve ortalama derinlikte tepsimizi alıyoruz.
  • Sırasıyla patlıcanımızı, kuru soğanımızı, patatesimizi, domateslerimizi ve kapya biberimizi küp küp olacak şekilde doğruyoruz.
  • Tepsimizin içerisine aldığımız sebzelerimizin içerisine haşladığımız kuş başı etimizi de ekliyoruz.
  • Ardından tarifimizin sosunu hazırlamaya geçiyoruz.
  • Derin orta boy bir kâsenin içerisine salçamızı ekliyoruz ve suyumuz ile beraber açıyoruz.
  • Ardından sarımsaklarımızı rendeleyip, baharatlarımızı ilave ediyoruz.
  • Tepsimizde malzemelerimizi güzelce harmanlayıp, karışmasını sağlıyoruz.
  • Hazırladığımız Antep tava sosumuzu sebzelerimizin üzerine güzelce gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza alıyoruz ve sebzelerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Antep tava tarifimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. 

SON YAZILAR
POPÜLER YAZILAR