Alman Pastası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Alman Pastası Tarifi, Nasıl Yapılır? Hafif bir pasta tarifi olduğu kadar lezzeti de efsane olan alman pastası tarifi, sade ama nefis pasta tariflerindendir. Biz bu sadeliği arasına muz dilimleri koyarak biraz bozduk ama siz dilerseniz meyve eklemeden alman pastası tarifini hazırlayabilirsiniz.

Alman Pastası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Alman Pastası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Hafif bir pasta tarifi olduğu kadar lezzeti de efsane olan alman pastası tarifi, sade ama nefis pasta tariflerindendir. Biz bu sadeliği arasına muz dilimleri koyarak biraz bozduk ama siz dilerseniz meyve eklemeden alman pastası tarifini hazırlayabilirsiniz.

Alman Pastası Malzemeleri:

Pandispanyası İçin;
 

  • 3 adet yumurta
  • 2 adet muz
  • 1 çay bardağı kadar süt
  • 1 çay bardağı kadar yoğurt
  • 1 su bardağı kadar şeker
  • 1 çay bardağı kadar ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kadar vanilya

Kremamız İçin;
 
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı kadar süt
  • 4 yemek kaşığı kadar toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı kadar nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kadar vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

Pudra şekeri

Alman Pastası Tarifi Yapılışı:
 
  • Alman pastası tarifimizi hazırlamak için ilk olarak kremamız ile başlıyoruz.
  • Bir tencere içerisine sütümüzü, yumurtamızı, unumuzu, şekerimizi ve nişastamızı alıyoruz.
  • Orta ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar çırpma teli ile çırpıyoruz.
  • Kıvama geldiği zaman ocaktan alıp, içerisine tereyağımızı ve vanilyamızı ekleyerek, karıştırıyoruz.
  • Kremamızı soğuması için bırakıp, pastamızın pandispanyasını hazırlamaya geçiyoruz.
  • Bir karıştırma kabının içerisine yumurtalarımızı ve şekerimizi alıp, köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  • Ardından yağımızı, yoğurdumuzu ve sütümüzü koyup, tahta bir kaşık ile karıştırmaya başlıyoruz.
  • Bir süre karıştırdıktan sonra kabartma tozumuz ve vanilyamız ile beraber unumuzu ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. 
  • Pişireceğimiz kalıbımızı yağlıyoruz ve pandispanya hamurumuzu dökerek, düzlüyoruz. 
  • Isıttığımız 160 derecelik fırınımızda 45 dakika kadar pişiriyoruz. 
  • Pandispanyamız piştiği zaman soğuması için iyice bekletiyoruz ve soğuyunca enine iki parçaya kesiyoruz. 
  • Pişirip, soğuttuğumuz kremamızın tamamını pandispanyamızın arasına yayıyoruz. 
  • Muzlarımızı dilimleyip, kremamızın üzerine diziyoruz. 
  • Alman pastası tarifimizi pandispanyamızın üzerine bolca pudra şekeri sererek tamamlıyoruz. 
  • Hazırladığımız pasta tarifimizi buzdolabına alıp, 2 saat kadar soğuttuktan sonra, dilimleyerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

SON YAZILAR
POPÜLER YAZILAR