Antep Kahkesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Antep Kahkesi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Antep Kahkesi; çörek otu, rezene tohumu, tarçın ve susam gibi baharatlarla yapılan Gaziantep’e özgü, özel ve bir o kadar da güzel geleneksel kurabiyelerimizdendir. Ağızda dağılan lezzetiyle ve muhteşem görüntüsüyle Antep Kahkesi Gaziantep’te ramazan bayramlarını şenlendirmekle beraber her daim aranan lezzetler arasında yerini alır.
Antep Kahkesi Tarifi Hamur Malzemeleri:
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı susam
- 3 çay kaşığı rezene tohumu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
Antep Kahkesi Tarifi Üzeri İçin Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 adet yumurta sarısı
Antep Kahkesi Tarifi Yapılışı:
- Derin olan kabımıza hamur için yazan tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şeklini veriyoruz.
- NOT: Antep Kahkesi ne şekil verdiğimiz simitler ceviz büyüklüğünde olacak bildiğimiz ceviz büyüklüğünde değil.
- Yağladığımız fırın tesisine Antep Kahkelerini diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam ile süslüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede Antep Kahkeleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen Antep Kahkeleri soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.