Balkan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Bu Yazımızda Neler Bulacaksınız ? Göster
Balkan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Farklı tarifler denemeyi seven okurlarımız için bol lezzetli ve çok pratik bir çorba tarifi sunuyoruz. Aynı zamanda besleyici de olan Balkan çorbası tarifini misafirlerinizde çok beğenecekler. Yöresel tarifleri hazırlamayı seviyorsanız, bu yöresel çorba tarifini mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz tavuk eti yerine biftek de tercih edebilirsiniz.
Balkan Çorbası Malzemeleri Listesi
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet kereviz
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı kadar un
- 2 adet haşlanmış tavukgöğsü
- Su
- Tuz
Balkan Çorbası Terbiyesi İçin;
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı kadar turşu suyu
Balkan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzelerimizin hepsini yıkıyoruz ve soyuyoruz.
- Ardından küp küp doğruyoruz.
- Tencereye biraz sıvı yağ alıp, soğanlarımızı ekliyoruz.
- Bir süre kavurup, üzerine unumuzu ilave ediyoruz.
- Un ile birlikte biraz kavurup, doğradığımız diğer sebzelerimizi ekliyoruz.
- Sebzelerimizi suyunu salıp, çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Sebzelerimiz suyunu çekince suyumuzu ekliyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
- Çorbamız kaynadığı zaman bir miktar alıp, bir kaba ayırıyoruz.
- Ayırdığımız çorbanın içerisine yumurta sarımızı ve turşu suyunu alıp, terbiyemizi hazırlıyoruz.
- Haşlanmış tavuk göğüslerimizi didikleyip, çorbaya ekliyoruz.
- Terbiyemizi de çorbamızın içerisine yavaş yavaş ilave edip, karıştırıyoruz.
- 3-4 dakika daha kaynatıp, çorbamızı ocaktan alıyoruz.
- Balkan çorbası tarifi artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.