Hayırlı Cumalara ne yazılır?
Hayırlı Cumalara ne yazılır?,
Hayırlı cumalar. Allah'ın (cc) rahmeti, mağfireti ve bereketi üzerine olsun. Rabbim günümüzü hayırlara vesile eylesin, Cumamız mübarek olsun. Rabbim tüm Peygamber ümmetine dünyada sağlıklı, mutlu, huzurlu ve huzurlu bir hayat yaşamayı ve ahirette Cennet bahçelerinde olmayı nasip etsin. Cuma gunu ne denilir?
Cuma gunu ne denilir?,
Cuma gününe Eski Türkçede "altınç" (altıncı) denir. "Cuma" sözcüğünün kökünün Arapça olduğu varsayımına göre Kur'an bu günü haftalık toplantı günü sayması ile de uyuşarak "جمعة cum'a" "toplanmak" kökünden gelir. Cuma mesajı atmak sevap mı?
Cuma mesajı atmak sevap mı?,
“Sevgili Peygamberimiz bir CUMA günü ashabıyla sohbet ederken buyurdular ki 'Cuma günü sevdiklerinizi unutmamak için hayırlı cumalar demek size cennet kapısını aralayacaktır. Hayırlı cumalar diyen birine ne denir?
Hayırlı cumalar diyen birine ne denir?,
ayrıca karşılığında gelen cevap ise, "eyvallah kardeşim, sana da hayırlı cumalar" olur. Cumalarımız nasıl yazılır?
Cumalarımız nasıl yazılır?,
Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi. Toprağa ne ekildi de bitmedi. Bu Dünya`ya kim geldi de gitmedi. Hangi dert hangi sıkıntı bitmedi. Gökten ne Yağdıda yer kabul etmedi Cuma mesaji?
Gökten ne Yağdıda yer kabul etmedi Cuma mesaji?,
Cuma ismi, Arapça kökenlidir ve “toplanma günü” anlamına gelir. Cuma türkçesi ne demek?
Cuma türkçesi ne demek?,
Hz. Peygamber, “Güneşin doğduğu en hayırlı gün cumadır; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır; kıyamet de cuma günü kopacaktır” (Müslim, “Cumʿa”, 18) sözüyle bu günün özelliğini dile getirmiştir. Cuma günü neden özel bir gün?
Cuma günü neden özel bir gün?,
Peygamber(sas), Cuma günü hakkında, "Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Çünkü Hz. Âdem o gün yaratıldı, o gün Cennete girdi ve o gün Cennetten çıkarıldı." buyurmuştur. Başka bir hadislerinde de, bu günde yapılan duaların kabul edileceği bir icabet saatinin bulunduğunu belirtmiştir. Cuma günü niye hayırlıdır?
Cuma günü niye hayırlıdır?,
Cuma, müminlerin bayramıdır. Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir. Cuma günü sevaplar kaç kat?
Cuma günü sevaplar kaç kat?,
Cuma günü imam minbere çıkıp iç ezanın okunmasından itibaren namaz kılınıncaya kadar alışveriş ve benzeri bir dünya işiyle meşgul olmak, Cuma günü namaz vakti girdikten sonra yolculuğa çıkmak gibi bazı hususların yapılması yasaklanmıştır. Cuma günü ne yapmak günah?
Cuma günü ne yapmak günah?,
Cuma günü yapılan ibâdetlere, başka günde yapılanların, en az iki katı sevap verilir. Buna karşılık, Cuma günü işlenen günahlar da iki kat yazılır. Cuma günleri, duânın kabul olacağı bir an vardır. Cuma'nın gündüzü, gecesinden daha kıymetlidir. Cuma günü günah işlenir mi?
Cuma günü günah işlenir mi?,
Kur'ân-ı Kerim'de, ibadet hükümlerini ihtiva eden ayetler incelendiğinde kadın-erkek bütün müminlere yapılan bir hitap olduğu görülmektedir. Beş vakit namaz da olduğu gibi Cuma namazının farz kılındığı ayette buna dahildir. Kadınlara hayırlı cumalar denir mı?
Kadınlara hayırlı cumalar denir mı?,
Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, o saatte bütün dualar kabul olur.) (Cuma günü, bayram günlerinden, Arefe ve Aşûre gününden daha kıymetlidir.) (Allahü teâlâ, Cuma günü ölen mümine kabirde azap etmez.) (Cuma günü kırk defa salevat getirenin kırk yıllık günahını Allahü teâlâ affeder.) Cuma hayırlı mıdır?
Cuma hayırlı mıdır?,
islamcı basında cuma günleri yayın organlarında yazarlar tarafından genelde kullanılan kalıp. sadece islamcı basında değil çoğu müslüman arasında kullanılan kalıp, "hayırlı cumalar" ile değişimli olarak geçer literatürde.