Batman'ın hangi meyveleri meşhur?
Batman'da hangi meyve yetişir?, Bölgenin spesifik meyveleri öncelikli olmak üzere 2010 yılı verilerine göre; özellikle üzüm (8.805 ton), ceviz (1.039 ton), antepfıstığı (723 ton), badem (544 ton) gibi ciddi üretim rakamlarına ulaştığı görülmektedir.
Batman'da hangi meyve yetişir?
Batman'da hangi meyve yetişir?,
Bölgenin spesifik meyveleri öncelikli olmak üzere 2010 yılı verilerine göre; özellikle üzüm (8.805 ton), ceviz (1.039 ton), antepfıstığı (723 ton), badem (544 ton) gibi ciddi üretim rakamlarına ulaştığı görülmektedir. Batmanın yiyecek olarak neyi meşhur?
Batmanın yiyecek olarak neyi meşhur?,
Batman'da tahıllar ve diğer bitkisel ürünler bakımından ağırlıklı olarak buğday, arpa, mısır, pamuk, fiğ, yonca gibi yem bitkileri ve mercimek yetiştirilirken, sebze ve meyve üretimi kapsamında; karpuz, kavun, çilek, domates ve salatalık yetiştirilmektedir. Batman'ın neresi meşhur?
Batman'ın neresi meşhur?,
Bol yağlı et yemekleri yapımında, içli köfteler, taze ve kurutulmuş sumaklı dolmalar, bumbar ve bağırsak dolmaları, sam börekler ve çok yaygın olan çiğ köfte ile birlikte yöreye özgü çamurdan yapılan tandırlarda pişirilen tandır ekmeği, perde pilav, mercimek ve yayla çorbaları Batman mutfağının başlıca yemekleri ... Batmanın geçim kaynakları nelerdir?
Batmanın geçim kaynakları nelerdir?,
Ekonomisi; İl ekonomisi tarım, hayvancılık, petrol endüstrisine dayanır. Başlıca tarımsal ürünler; buğday, arpa, mercimek, nohut, üzüm, ceviz, nar, bademdir. Küçükbaş hayvan (koyun, kılkeçisi) yetiştiriciliği, canlı hayvan, hayvansal ürünler ticareti önemlidir. Dokumacılık (özellikle battaniye) gelişmiştir. Batman hangi meyvesi meşhur?
Batman hangi meyvesi meşhur?,
Geniş bir yelpazede meyve yetiştiriciliğinin yapıldığı Gercüş ilçesi, özel- likle üzüm üretimi anlamında Batman ilinin lokomotifi konumundadır. Kurutmalık üzümün hemen hemen tamamı, sofralık üzümün ise %75'lik kıs- mının üretimi bu ilçede gerçekleştirilmektedir. Batman ilimizde en çok hangi maden çıkar?
Batman ilimizde en çok hangi maden çıkar?,
Batman ili sınırları içindeki sahalardaki üretim 556.851 varil olup üretilen petrolün %63,4'ne tekabül eder. Batman şehrinin özellikleri nelerdir?
Batman şehrinin özellikleri nelerdir?,
Batman, Türkiye'nin en tanınmış Güneydoğu Anadolu illerinden biridir. Bölge, tarihi ihtişamı ve doğal zenginliği ile ünlüdür. Batman, Dicle'ye katılan aynı adı taşıyan nehir ile bitişik bir konuma sahiptir. Nehirlerin yarattığı doğal canlılık ve güzelliğin yanı sıra Batman, muhteşem Toros Dağları ile bezenmiştir. Batmanda ne çıkar?
Batmanda ne çıkar?,
Batman ili şu ana kadar yapılan çalışmaların ışığı altında petrol haricinde diğer maden yatakları bakımından fakir bir ilimizdir. İlde sınırlı sayıda metalik ve endüstriyel hammadde yatak ve zuhurları bulunmaktadır. Mevcut maden çeşitleri barit, demir ve tuğla-kiremit hammaddeleri olarak sayılabilir. Batman'ın doğal güzellikleri nelerdir?
Batman'ın doğal güzellikleri nelerdir?,
Mereto Dağı, Sason Yaylası, Yaşar Kemal Kent Ormanı ve Kırkat Göleti Mesire Alanı, ziyaret etmek isteyebileceğiniz doğal alanlardan yalnızca bazılarıdır. Batman'ın önemli doğal alanlarından biri olan Mereto Dağı, müthiş atmosferi ile dikkat çekmektedir. Batmandan ne istenir?
Batmandan ne istenir?,
Sason balı, Batman halı ve kilimleri, Batman dokuma ürünleri, Sason cevizi, el yapımı bebekler, tiftik seccadeler, battaniyeler, iğne oyası, dantel ve yün çorap alabileceğiniz belli eşyalardır. Batman hangi ile bağlıydı?
Batman hangi ile bağlıydı?,
16.05.1990 tarihinde, 3647 sayılı kanun ile Siirt ilinden ayrılarak Türkiye'nin 72. ili olmuştur. Batman'da kaç tane AVM var?
Batman'da kaç tane AVM var?,
Batman'da 3 tane AVM bulunmaktadır. Bunlar: Batman Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi. Petrol City Alışveriş Merkezi.