Bir öğretmenin en temel amacı nedir?
Öğretmenin amacı nedir?, Öğretmenin temel görevi öğrenmeyi sağlamaktır. Öğretmenlerin bu görevi yerine getirebilecek mesleki niteliklere sahip olması gerekmektedir. Öğretmenin mesleki niteliği genel kültür, konu alanı bilgisi ve öğretmenlik meslek bilgi ve becerilerine bağlıdır27.
Öğretmenin amacı nedir?
Öğretmenin amacı nedir?,
Öğretmenin temel görevi öğrenmeyi sağlamaktır. Öğretmenlerin bu görevi yerine getirebilecek mesleki niteliklere sahip olması gerekmektedir. Öğretmenin mesleki niteliği genel kültür, konu alanı bilgisi ve öğretmenlik meslek bilgi ve becerilerine bağlıdır27. Öğretmenin amaçları nelerdir?
Öğretmenin amaçları nelerdir?,
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'Mesleği bilgi öğretmek olan kimse' olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir. Öğretmenin temel görevi nedir?
Öğretmenin temel görevi nedir?,
Öğretmenler öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini teşvik etmek, onlara öğrenme becerileri kazandırmak, öğrenmeyi kolaylaştırmak, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini geliştirmek ve öğrencilerin öğrenme süreçlerindeki başarılarını takip etmek için çeşitli metotlar uygular. Bir öğretmenin taşıması gereken en önemli 3 özellik nedir?
Bir öğretmenin taşıması gereken en önemli 3 özellik nedir?,
ÖĞRETMEN, eğitim kurumlarında öğrencilere ders veren kişidir. Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme potansiyelini ortaya çıkarmak, öğrencileri eğitmek, yeteneklerini geliştirmek ve onları gelecekteki hayatlarına hazırlamak için çalışırlar. Ders planı yapan bir öğretmenin temel amacı nedir?
Ders planı yapan bir öğretmenin temel amacı nedir?,
Öğretmenin hoşgörülü, sabırlı, açık fikirli, esnek ve uyarlayıcı, sevecen, anlayışlı, esprili, yüksek basarı beklentisi olan, cesaretlendirici ve destekleyici olma gibi özellikleri kişisel nitelikleriyle ilgilidir. Öğretmen ne için önemlidir?
Öğretmen ne için önemlidir?,
Ders planının, eğitim öğretim çalışmalarını düzenli hale getirmesi ve öğ- renme öğretme sürecinin etkili ve verimli yönetilmesini sağlaması önemlidir. Öğretmenin rolü ne olmalıdır?
Öğretmenin rolü ne olmalıdır?,
Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir. Ilk öğretmen kimdir?
Ilk öğretmen kimdir?,
Öğretmenin öğretim sürecinde rol ve sorumlulukları vardır. Çeşitli sınıflamalar yapılmakla birlikte bu rol ve sorumluluklar: öğrenmeyi sağlama, sınıf yönetimi, aile üyeliği, değerlendirme, güven verme, mesleksel ustalık, topluluk liderliği başlıkları altında sıralanabilir. Öğretmenlik mesleği nedir ve önemi?
Öğretmenlik mesleği nedir ve önemi?,
2. Muallim-i Evvel: Aristoteles. “İlk Öğretmen (Muallim-i Evvel)” olarak adlandırılan ve felsefe dünyasına yaptığı katkılarla da tanınan Aristoteles, eğitimin ve öğretmenlerin önemini her zaman vurgulamış. Öğretmenlerin sorumlulukları nedir?
Öğretmenlerin sorumlulukları nedir?,
Anlamca ise bilgiye, eğitime rehber olan kişi, olarak kullanılır. Halk deyimi haline gelmiş bir söz vardır “öğretmenlik kutsal bir meslektir “ şeklinde olan bu söz gerçekleri tanımlar, Çünkü öğretmen vasfını almış bir kişi köprü görevini üstlenir, yıllardır süre gelmiş bilgiyi almak isteyenlere verir. Öğretmenlik mesleğinin temel özellikleri nelerdir?
Öğretmenlik mesleğinin temel özellikleri nelerdir?,
Öğretmenin Görevleri
-Kendilerine verilen ve yetkili sayıldıkları dersleri okutmak. -Okuttukları derslerle ilgili uygulama ve deneyleri yapmak. -Serbest çalışma saatlerinde öğrencileri gözetlemek. -Ders dışında okulun eğitim öğretim ve yönetim işlerine katılmak. Öğretmenlik mesleğinin 6 maddesi nedir?
Öğretmenlik mesleğinin 6 maddesi nedir?,
(6) Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilir. (7) Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almış olanlar, cezaları özlük dosyasından silindikten sonra uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı için başvuruda bulunabilir.